Kookook sauzen
We zijn trots dat we vanaf 13 december 2018 onze eigen ontwikkelde culinaire sauzen hebben gelanceerd onder de naam Kookook saus. Deze lijn bestaat uit de volgende sauzen:
- Pedro Ximenez sherry truffelsaus
- Cepes roomsaus
- Rode wijnsaus
- Witte wijnsaus
Deze sauzen zijn verkrijgbaar bij Keurslagerij Crist Coppens in Horst en de Smaaksmederij in Leunen en op afspraak bij Kookstudio de Kookwereld.
Deze sauzen zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 375 ml.
Eenvoudig te gebruiken bij vlees, vis, gevogelte, pasta e.d.
Bereidingsadvies
Schep de saus in de pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Bewaaradvies
Gekoeld bewaren bij maximaal 7°C. Na openen beperkt houdbaar.
Product kan ingevroren worden.
Pedro Ximenez sherry truffelsaus
Deze saus is uitermate geschikt bij zeetongfilet, vlees en gevogelte.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Wist je dat.....
- je deze saus heerlijk kunt combineren met gebakken zeetongfilet en een mousseline van aardappel en knolselderij met Pedro Ximenez sherry truffelsaus?
- je deze saus heerlijk kunt combineren met rood vlees, wild, kalfsvlees of kipfilet met gekarameliseerde witlof, bospaddestoelen met Pedro Ximenez sherry truffelsaus?
- je deze saus heerlijk kunt combineren met kippenhaasjes omwikkelt met parmaham, op een salade met Pedro Ximenez sherry truffelsaus?
Rode wijnsaus
Deze saus is uitermate geschikt bij rood vlees, wild, eend en duif.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Je kunt de rode wijnsaus door toevoeging van bepaalde ingrediënten een andere smaakbeleving geven.
Hierbij enkele tips:
- Rode wijnsaus met 1 eetlepel marmelade van bijv. bosbessen, aardbeien, frambozen, veenbessen
- Rode wijnsaus met 1 theelepel kaneelpoeder
- 3 uien (in ringen) verwarmen in de pan en rode wijnsaus toevoegen
- Voeg bijvoorbeeld Spaanse peper, ketjap of knoflook toe
- Paddenstoelen licht aanfruiten in de pan en als laatste rode wijnsaus toevoegen
- Voeg fijngesneden verse kruiden toe zoals salie, rozemarijn, tijm of mint
Witte wijnsaus
Deze saus is zeer goed te combineren met vis, pasta, kip, konijn, gevogelte en beenham.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Je kunt de witte wijnsaus door toevoeging van bepaalde ingrediënten een andere smaakbeleving geven.
Hierbij enkele tips:
- Witte wijnsaus met 1 eetlepel limoenolie
- Witte wijnsaus met 1 theelepel truffelolie
- Witte wijnsaus met 1 theelepel knoflookolie
- Witte wijnsaus met 1 eetlepel pesto (bijv. basilicum, tomaat of olijven)
- Witte wijnsaus met 1 eetlepel mosterd
- Witte wijnsaus met 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- Kerriepoeder samen met een gesnipperd uitje aanzetten 1 theelepel kerriepoeder toevoegen en als laatste witte wijnsaus toevoegen ( evt 1 eetlepel gember siroop toevoegen)
- Paddenstoelen licht aanfruiten in de pan en als laatste witte wijnsaus toevoegen
- Verder is deze saus ook zeer goed te combineren met fijngesneden verse kruiden bijv. bieslook, basilicum, dragon, dille, tijm en mint
- Voeg aan de witte wijnsaus zalmkaviaar of kaviaar toe
Cepes roomsaus
Deze saus is goed te combineren met pasta, kalfsvlees, kip, konijn, varkensvlees, rundvlees en gevogelte.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Wist je dat je de cepes roomsaus heerlijk kunt variëren door toevoeging van bijvoorbeeld:
1 theelepel truffelolie
of
1 theelepel knoflookolie
of
1 eetlepel pesto (truffel)
of
Paddenstoelen licht aanfruiten in de pan en als laatste Cepes roomsaus toevoegen
Neem gerust eens een kijkje op onderstaande filmpjes voor meer inspiratie en gerechten:
Zacht gegaarde groene weide varkensrollade, geserveerd op een bedje van roergebakken Roseval aardappelen, spekreepjes, groetenmix, gegaard met een gedroogd varkens hammetje en een saus van eekhoorntjesbrood met kastanje champignons
https://www.youtube.com/watch?v=SawZUwKvhks
Rose gegaarde met kruiden gemarineerde runderrollade, geserveerd op een bedje van roergebakken Roseval aardappelen, spekreepjes, groetenmix, kastanje champignons, gegaard met een gedroogd varkens hammetje en een saus van Pedro Ximenez sherry, geparfumeerd met truffelolie
https://www.youtube.com/watch?v=5tSBkL3Xhlc
Aziatische wokschotel met sugar snaps, zoete aardappelen, noedels en witte wijnsaus
https://www.youtube.com/watch?v=TQApYtHiII4
Cepes roomsaus met pasta, kip en champignons
https://www.youtube.com/watch?v=mkl-O4onjHM
Cepes roomsaus met gebakken asperges en kip
https://www.youtube.com/watch?v=NIMpof-PxU4
Witte wijnsaus met gebakken zalm en gekookte asperges
https://www.youtube.com/watch?v=Fu7A-H0THoM
Witte wijnsaus met pesto, kabeljauw, asperges, broccoli en wortels
https://www.youtube.com/watch?v=rSoGZiy_7FM
PX truffelsaus met gebakken schnitzelreepjes, witlof, peultjes en aardappelpuree
https://www.youtube.com/watch?v=wvPIdASXKtY
Film Kookook sauzen
https://youtu.be/vA0Xnn7Edb