We zijn trots dat we vanaf 13 december 2018 onze eigen ontwikkelde culinaire sauzen hebben gelanceerd onder de naam Kookook saus. Deze lijn bestaat uit de volgende sauzen:
Deze sauzen zijn verkrijgbaar bij Keurslagerij Crist Coppens in Horst en de Smaaksmederij in Leunen en op afspraak bij Kookstudio de Kookwereld.
Deze sauzen zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 375 ml.
Eenvoudig te gebruiken bij vlees, vis, gevogelte, pasta e.d.
Bereidingsadvies
Schep de saus in de pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Bewaaradvies
Gekoeld bewaren bij maximaal 7°C. Na openen beperkt houdbaar.
Product kan ingevroren worden.
Pedro Ximenez sherry truffelsaus
Deze saus is uitermate geschikt bij zeetongfilet, vlees en gevogelte.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Wist je dat.....
Rode wijnsaus
Deze saus is uitermate geschikt bij rood vlees, wild, eend en duif.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Je kunt de rode wijnsaus door toevoeging van bepaalde ingrediënten een andere smaakbeleving geven.
Hierbij enkele tips:
Witte wijnsaus
Deze saus is zeer goed te combineren met vis, pasta, kip, konijn, gevogelte en beenham.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Je kunt de witte wijnsaus door toevoeging van bepaalde ingrediënten een andere smaakbeleving geven.
Hierbij enkele tips:
Cepes roomsaus
Deze saus is goed te combineren met pasta, kalfsvlees, kip, konijn, varkensvlees, rundvlees en gevogelte.
Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.
Wist je dat je de cepes roomsaus heerlijk kunt variëren door toevoeging van bijvoorbeeld:
1 theelepel truffelolie
of
1 theelepel knoflookolie
of
1 eetlepel pesto (truffel)
of
Paddenstoelen licht aanfruiten in de pan en als laatste Cepes roomsaus toevoegen
Neem gerust eens een kijkje op onderstaande filmpjes voor meer inspiratie en gerechten:
Zacht gegaarde groene weide varkensrollade, geserveerd op een bedje van roergebakken Roseval aardappelen, spekreepjes, groetenmix, gegaard met een gedroogd varkens hammetje en een saus van eekhoorntjesbrood met kastanje champignons
https://www.youtube.com/watch?v=SawZUwKvhks
Rose gegaarde met kruiden gemarineerde runderrollade, geserveerd op een bedje van roergebakken Roseval aardappelen, spekreepjes, groetenmix, kastanje champignons, gegaard met een gedroogd varkens hammetje en een saus van Pedro Ximenez sherry, geparfumeerd met truffelolie
https://www.youtube.com/watch?v=5tSBkL3Xhlc
Aziatische wokschotel met sugar snaps, zoete aardappelen, noedels en witte wijnsaus
https://www.youtube.com/watch?v=TQApYtHiII4
Cepes roomsaus met pasta, kip en champignons
https://www.youtube.com/watch?v=mkl-O4onjHM
Cepes roomsaus met gebakken asperges en kip
https://www.youtube.com/watch?v=NIMpof-PxU4
Witte wijnsaus met gebakken zalm en gekookte asperges
https://www.youtube.com/watch?v=Fu7A-H0THoM
Witte wijnsaus met pesto, kabeljauw, asperges, broccoli en wortels
https://www.youtube.com/watch?v=rSoGZiy_7FM
PX truffelsaus met gebakken schnitzelreepjes, witlof, peultjes en aardappelpuree
https://www.youtube.com/watch?v=wvPIdASXKtY
Film Kookook sauzen
https://youtu.be/vA0Xnn7Edb