Kookstudio de Kookwereld

Witte wijnsaus 

 

Deze saus is zeer goed te combineren met vis, pasta, kip, konijn, gevogelte en beenham.

Bereidingswijze
Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.

 

 

Je kunt de witte wijnsaus door toevoeging van bepaalde ingrediënten een andere smaakbeleving geven. Hierbij enkele tips: 

Witte wijnsaus met 1 eetlepel limoenolie

Witte wijnsaus met 1 theelepel truffelolie

Witte wijnsaus met 1 theelepel knoflookolie

Witte wijnsaus met 1 eetlepel pesto (bijv. basilicum, tomaat of olijven)

Witte wijnsaus met 1 eetlepel mosterd

Witte wijnsaus met 2 eetlepels sinaasappelmarmelade

Kerriepoeder samen met een gesnipperd uitje aanzetten 1 theelepel kerriepoeder toevoegen en
als laatste witte wijnsaus toevoegen ( evt 1 eetlepel gember siroop toevoegen)

Paddenstoelen licht aanfruiten in de pan en als laatste witte wijnsaus toevoegen

Verder is deze saus ook zeer goed te combineren met fijngesneden verse kruiden bijv. bieslook, basilicum, dragon, dille, tijm en mint 

Voeg aan de witte wijnsaus zalmkaviaar of kaviaar toe

 

 

 

Kookstudio de Kookwereld | kookstudiodekookwereld@gmail.com