Kookstudio de Kookwereld

Rode wijnsaus 

 

Deze saus is uitermate geschikt bij rood vlees, wild, eend en duif.

Bereidingswijze

Schep de saus in een pan en verwarm al roerende op laag vuur. Niet laten koken.

 

Je kunt de rode wijnsaus door toevoeging van bepaalde ingrediënten een andere smaakbeleving geven. Hierbij enkele tips:

 

Rode wijnsaus met 1 eetlepel marmelade van bijv. bosbessen, aardbeien, frambozen, veenbessen 

Rode wijnsaus met 1 theelepel kaneelpoeder

3 uien (in ringen) verwarmen in de pan en rode wijnsaus toevoegen

Voeg bijvoorbeeld Spaanse peper, ketjap of knoflook toe

Paddenstoelen licht aanfruiten in de pan en als laatste rode wijnsaus toevoegen

Voeg fijngesneden verse kruiden toe zoals salie, rozemarijn, tijm of mint

 

 

Kookstudio de Kookwereld | kookstudiodekookwereld@gmail.com